13 Haziran 2009 Cumartesi

Skunk Fu

Skunk Fu, IFTA ödüllü[1] çocuklar için yapılan fabl animasyon televizyon dizisi. Dizi ilk olarak 2007 yılında Kids WB kanalında daha sonra 2008 yılında The CW4Kids kanalında ve en sonunda aynı yıl Cartoon Network'te yayınlanmıştır. Dizi 2008 yılında en iyi animasyon ödülü almıştır.Dizinin 1.Sezonu 22 Eylül 2008 de yayınlanan 'Art Of Remembering adlı bölümle' sona ermiştir .Dizinin 2.Sezonunun 2009 yılı içerisinde başlaması beklenmektedir.

Bir vadiyi koruyan Ejder, aşırı kibri yüzünden vadiden kovulur ve vadi sakinlerini suçlar. Onlardan intikam almaya yemin eder. Ninja Maymunları ve liderleri Babun'u emri altına alır. Buna karşın vadidekilerin lideri Panda'nın çırağı Skunk, gelecekte vadiyi korumak için Kung fu eğitimi görür.

  • Skunk :Vadiyi ninja maymunların ve babunun tehditlerinden korumak için komutan panda tarafından görevlendirilmiştir.Skunk kendi benliğine güvenerek herşeyi kendisinin yapabileceğini düşünür.Tek hayali pandayı bir kezde olsa çırağı ve kendisini usta olarak görmektir.Skunk öte yandan çok sıkılgan bir yapıya sahiptir.Ustası ve Komutanı Pandanın felsefe dersleri onu sıkmaktadır.Sürekli istemediği şeylere Of yaa diyerek yanıt verir.Ve korktuğunda gaz atar.Ama panda onu gaz atmaması için tembihlemiştir.)
  • Panda :Skunk a eğitim verir kuralcı,uykucu,obur bir yapısı vardır.Ama vadide Ejderle tek savaşabilicek kişi Pandadır.Mükemmel bir Kung Fu yeteneği vardır Ayrıca Kung Fu haricinde Rüyaları Kontrol Etme Bir hayvanın Zihnine girme vs. gibi değişik zihin güçlerine sahiptir
  • Tavşan: Çok serttir.Tilkiyi sever ama sevmezmiş gibi yapar. Sürekli rekabet yarışına girerler. Çok kibirlidir. Dövüşmeyi çok sever bir maymun gördüğünde kendini tuttamaz bazen pandaya 'sen aklını peynir ekmeklemi yedin'der.Kadınların dövüşeceğine ya da bişey yapacağına inanmaz çok gururlu davranır mesela:Kimse bir tavşanı pusuya düşürüremez. veya:Kimse bana emir veremez. gibi laflar kullanır.Kendini çok beğenir çok iyi bir dövüşçü olduğunu düşünür.gerçekten çok güçlüdür .Skunka sürekli kötü şeyler öğretir (asla yalanını itiraf etme gibi).
  • Tilki Kurnaz ve hızlı bir savaşcıdır.Güzelliğne oldukça önem verir.O da tavşanla rekabete girmekten hoşlanır.Çok iyi dövüşür.Tavşanı sever ama o da sevmezmiş gibi yapar.
  • Domuz Çatlak bi dost.Yer mantarını çok sever hatta bunu (yer mantarı yetiştirme sanatı bölümünde görüyoruz)istediğinde çok iyi dövüşebilir (beyin yıkama sanatında bunu görüyorum)genelde çamurda banyo yapar veya dinlenir.Her 12 senede bir yer mantarı canavarına dönüşür.
  • Yılan Sinsidir ama kötü değildir. Bir yılan olmasına rağmen çizgi film de kolları vardır.
  • Arılar Kendilerini bir şekle girerek saldırılar. Rapçi tarzı konuşurlar.Çok yapışkan bir bal üretirler.
  • Kaplumbağa Vadinin doktorudur.Çok komiktir(bunu komedi sanatı bölümünde görüyoruz.)Sanatkar bir ruhu vardır.Tai chi stiliyle dövüşür.
  • Kaplan Çok korkakdır ve panik atağı vardır ama gerektiği zaman çok iyi savaşır.Ejderle bile savaşmıştır Genelde korkaktır ama sinirlediğinde bir ninja maymun sürüsünü yenebilecek güçtetir
  • Ördek Pek savaşmaz zamanın çoğunu yemek yaparak veya pandayla sohbet ederek değerlendirir.
  • Öküz Kuş un en yakın arkadaşıdır kuşla beraber hep yanlış zamanda yanlış yerdedirler(yer mantarı yetiştirme sanatında görülmüştür hatta bütün bölümlerde yanlış yerde ve zamandadırlar.)Bir bölümde ninjalar görünmez olur.öküz yere düştüğü zaman maymunların görünmez olduğunu anlar.
  • Kuş Öküzün en iyi arkadaşı.Kayısıyı çok sever.Öküzle ikisi hiç kung fu okuluna gitmemiştir.
  • Kurbağa Sürekli gölde zıplar.Zıplama ustasıdır ilk olarak Gıgırdama sanatında görülmüştür.
  • Balık Çizgi filmde nadiren görülen bir karekter.Kurbağanın gölde atlayıp kafasına düşmesinde nefret eder. Pandanın iyi arkadaşlarından dır.Kendisi bir siyah beyaz bir yayın balığıdır.
  • Peygamber devesi Kavga etmeyi sevsede genelde küçük olduğundan yenik düşer genellikle tavşanla vakit geçirir.Bir taşın altında yaşar.
  • Turna Güçlü bacakları olan bir savaşcıdır.Tilkiyle iyi arkadaştır.Çizgi filmde nadiren görülür
  • Ninja Maymunlar Onlardan milyonlarca vardır.Sürekli savaşır ve yenik düşerler.
  • Babun Ejdere savaşta yardım eder ve maymunlara emir verir ejderden çok korkar, ama ejderin emrine girmekten sıkılmaktadır(şans sanatında görüyoruz).Çok beceriksizdir.Maymunları cezalarla tehdit eder.
  • Ejder Panda'nın eski dostu kibiri yüzünden cennetten kovulmuştur ve vadidekileri suçlamıştır.Küçük bir çoçuken uçarken etrafına renk saçardı.Ama şimdi büyümüş siyahlamış ve bütün vadi hayvanlarını yok etme gibi amacı vardır.Vadidikileri yakalamak veya öldürmek için sihirli taşlar ve sözler kullanır.

Arkadaşım Maymun

Arkadaşım Maymun, Amerikan animasyon televizyon dizisi dir. Cartoon Network'te 1 Kasım 2008 den itibaren yayından kaldırılmıştır 1 ocak 2009'da tekrar yayına girmiştir


  • Adam Aslan:Çok Akıllıdır.Ama Güçsüzdür.
  • Jake maymun:Adam'ın En İyi Dostu. Sürekli Poposu İle İlgili Konuşur.Bencil kendini beğenmişin tekidir.
  • Winsor Goril - Adam'ın Akadaşlarından Biri(Zekidir)
  • Slips Piton - Adam'ın Akadaşlarından Biri(Tembeldir)
  • Ingrid Zürafa - Adam'ın Akadaşlarından Biri(Adam' a aşıktır)
  • Lupe Tukan - Adam'ın Akadaşlarından Biri(Cimridir)
  • Virgil Köpekbalığı - Adam'ı Bulduğu Yerde Döver.Okulun kabadayısıdır. (Genelde)
  • Bay Kocaburun - Adam' ın Öğretmenlerinden En Aptal Olanı.Bencildir.
  • Balık Öğretmen - Çok Serttir.Erkek gibi konuşur ama aslında bir kadındır.Adam ın beden eğitimi öğretmenidir.Snirlendiği zaman öğrencilere hep şınav çektirir.
  • Bayan Bukelemun-Okulun drama hocasıdır vakit buldukça bağırır.Ve her zaman ruj sürer.Yanında duran lambayı bir konu anlatırken iki de bir suratına aşağıdan ağrı tutar.
  • Henry Armadillo - Çok Sıkıcı Bir Öğrencidir.İyi kalpli zararsız biridir.
  • Müdür Kurbağa - Okulun Müdürü.Para düşkünü bencil cimri ve açgözlünün tekidir.
  • Bay Danışman - Okulun Rehber Öğretmeni.Genelde sorunları düzeltmek yerine daha kötü eder.
  • Püskürteç Bey - Kokoşların Öğretmeni.
  • Bayan Warthog - Okulun Sekreteri.Sürekli somurtur.
  • Hemşire Ahu - Okulun Hemşiresi.Çok zekidir.
  • Kerry - Adam ona aşıktır ve Kerry de Adam la vakit geçirmeyi sever.
  • Bayan Hortumburun - Bir fil. Okulun kafeteryasında yemeklerden sorumludur.Bencildir.
  • Chad - Adam' Dan Nefret Eden Bir İnsan.
  • Öğreticez - Gölgesi çok korkunçtur.Herkes ondan korkar.Fakat kısa boylu,erkek olduğu halde kız gibi giyinen bir tiptir.Adam'a vahşiliği öğretmiştir.Köpekbalığıdır.
Adam aslan normalde okulunda soyadı'nın hayvan anlamına geldiğini anlayan müdür onu bir hayvan okuluna gönderdi.İlk geldiğinden beri Jake maymun ona yardım eder.

Juniper Lee'nin Maceraları

Juniper Lee'nin Maceraları kısaca Juniper Lee Judd Winick tarafından Cartoon Network Stüdyoları 'nda yaratılan Amerikan animasyon televizyon dizisidir. Dizi ilk defa 30 Mayıs 2005'te gösterime girmiştir.


Orkide Körfezi adlı şehirde genç yaşlarda olan Juniper Lee adlı bir kız yaşar. Yer San Francisco, California 'da bir evde geçer, şehir sihirli faaliyetlerin merkezi olan ve farklı farklı, hem iyi hem kötü olan şeytanlarla ve cinlerle doludur. Sihir ve insan dünyası arasında onları ayıran bir engelleyen insan vardır, yalnızca önleyen insanlar yani sihirli akrabalar, yaratıkların akrabalarını görür. Juniper geçen zamanda daha yeni Te Xuan Ze (Ti Şuan Zi) olmuştur, ona verilen bu sorumluluğu devam ettirmek için insan ve sihir dünyası arasında dengeyi sağlar. Tamamlanmamış görevinde, o büyüleri arttıran kişidir, o diğer insanlardan hızlı ve güçlüdür. O çeşitli büyüler kullanması ona yardımcı olur. Onun sürdüğü yaşam , bütün okul ödevleriyle ve sosyal hayatı sıkça karmaşa içindedir ama o herşeyi olayın akışına göre saklar ve idare eder. O kamp ateşi gibi iyi görür ve duyar, o sıkça eğlenceli şeyler yapar ve nadiren ciddi görünür.


Juniper Lee, dışarıdan bakıldığında 11 yaşında tipik bir kızdır.Adı kısaca June'dir Arkadaşlarıyla eğlenir, kardeşleriyle uğraşır ve ev ödevleri yüzünden endişelenir. Ama kader June’a azıcık farklı bir el dağıtmıştır. Kuşaklardır, ailesinin bir üyesi her tarafta saklanmakta olan kötülük ve karmaşa ile savaşması için gizli bir sorumluluğa sahip olarak doğar.

11 yaşında Çin asıllı bir Amerikalıdır.Bir ağabeyi bir erkek kardeşi ve birde Monroe adında köpeği vardır.Büyükannesinin görevini devralmıştır.O,Te Xuan Ze'dir.Rock müzikten,kaykay kaymaktan ve 5. dınıftaki Marcus tan hoşlanır.Canavarları görebilir,onları duyup onlarla konuşabilir.Zaten görevi;Orkide Şehri'ni canavar saldırılarından korumaktır.


Ray Ray Lee [değiştir]

June'un erkek kardeşidir.8 yaşındadır ve tıpkı Te Xuan Ze gibi olmak ister.En sevdiği şeyler; canavarların nasıl dövüldüğünü izlemek,şakalar yapmak,June'un eşyalarını kurcalamak ve cumartesi sabahı saat 9 çizgi filmlerini izlemek. Ama asıl tuaf olan ise Ray Ray Monroe 'yu duyup onunla konuşuyor ve canavarları görüp duyabiliyor olması. Bateri çalar ama çoğunlukla çaldıkları müziğin adını bile bilmez.

Ray Ray Lee, June'un kardeşi çok haylaz ve enerjisi hiç tükenmeyen Ray Ray Lee ablasına Ti Şuan Zi lik geldiği zaman daha yaramazdı. Büyükannesini ziyarete geldiklerinde her zaman Mooro'yu kovalardı. Ablasına ilk Ti Şuan Zi görevi verildiğinde Canavarlar ona Ti Şuan Zi'liğini almak için köprü sihri yapmışlardır.

June sihir sayesınde Ray Ray Lee anlam veremediği bir durumda havada asılı kalmıştır. Bunu gören Ray Ray Lee ablasına doğru zıplayarak June dan Ti Şuan Zi güçlerinin elinden alınmasına engel olmuştur. Çünkü büyü Ray Ray Lee ye isabet etmiştir. İsabet eden büyü sayesinde Ray Ray Lee de artık sihirli canavarları görebilmektedir.

Monroe [değiştir]

Lee ailesinin köpeğidir ve yaklaşık 100 küsür yaşındadır.Jun'un canavar ve sihir danışmanıdır.Bilgili bir köpektir.Et yemeklerine asla karşı çıkamaz.Konuşabilir,canavarları görebilir.Lee ailesinin tarihini de bilmektedir.Ama genelde Ray Ray onu şakaları için kullanır

Dennis Lee [değiştir]

Dennis Jun'un ağabeyidir ve 13 yaşındadır.Canavarlara ve büyüye tutkusu vardır.Fantastik şeylere bayılır.Ve kendini "Büyücü Bandar" olarak görür.Hayalgücü (biraz fazla) geniştir.Bas çalar.Dalga geçmeyi sever.Jun'un odasına girmesini sevmez ama kendisi Jun'un odasına girer. Video oyunlarını çok iyi oynar, çizgiromanlar okur,rock müzik dinler.Hava atmayı da sever.Ve genelde arkadaşlarıyla "gizli" karargah toplantıarı yapar...


Jody Irwin [değiştir]

11 yaşındadır ve Jun'un en iyi 3 arkadaşından biridir.Hanım hanımcık bir kızdır.Herşeye pozitif bakar ve şarkı söylemeyi sever.


Ophelia Ramírez [değiştir]

11 yaşındadır.Jun'un 3 en iyi arkadaşından biridir.Yönetmenlik yeteneği vardır.Herşeye negatif bakar.Metal tutkunudur.Roger Radcliffe ondan hoşlanır.Sabrı çok azdır.Çoğu şeyden nefret eder.

Roger Radcliffe [değiştir]

Ophelia dan hoşlanır.11 yaşındadır.O da Ray Ray gibi şakayı sever.Jun'un en iyi 3 arkadaşından biridir.Kızlarla takılmayı sever.Havalı gibi görünmeye çalışır ama hiç bir zaman havalı olamamıştır.Çılgın biridir.

Marcus Conner [değiştir]

Jun'un hoşlandığı çocuktur.11 yaşındadır.Kütüphaneye gitmeyi ve araştırma yapmayı sever.Çalışkan bir öğrencidir.

Michael ve Barbara Lee [değiştir]

June ,Dennis ve Ray Ray'in baba ve annesi olurlar.Michael aynı zamanda Jasmine nin oğludur. Barbara, Micheal'ın karısıdır.

Ms. Gomez [değiştir]

Jun'un sınıf öğretmenidir.Disiplinli bir öğretmedir.

William [değiştir]

Monroe'nin babasıdır.200 küsür yaşındadır ve çok savaşa katılmıştır.Güce önem verir ve genelde bilgileri bir hiç sayar.Ray Ray 'e "Çılgın Jim" der.

Boomfist [değiştir]

Ray Ray'in süper kahramanıdır. Onun herzaman tüm bölümlerine bakmıştır ve tüm çizgi romanlarını okumuştur ve hala da devam eder. Yanlışlıkla June bir canavarla savaşırken çizgi romanın içinden düşmanı Yanlışlık çıkmıştır. Ray Ray'de bu durumu kurtararak o kahramanın yanına tekrar gidip Boompist'i çıkarmıştır. Boompist'in en ilginç özelliğiyse süt onun zayıf noktasıdır.

Yanlışlık [değiştir]

June Hurdalıkta bir canavarla dövüşürken, orda Ray Ray'de çizgi roman okuyordur ve canavarın June saldırmasıyla yanlışlıklka Ray Ray'e gelmiştir. O yüzden çizgi romandan da Yanlışlık çıkmıştır

Dexter'ın Laboratuvarı

Dexter'ın Laboratuvarı, Rus asıllı çizer Genndy Tartakovsky tarafından yapılan Annie Ödüllü Amerikan animasyon televizyon dizisidir. Yapımcı Cartoon Network Stüdyoları 'dır (Buna dahil olarak Hanna-Barbera 1996-1998'te ortak olarak yapmıştır). Sevimli Kahramanlar ve Tom & Jerry gibi fenomen çizgi filmlerin yapımcısının ortaklığıyla daha bir harikalaşan bir çizgi filmdir. Fakat yapımcısı Genndy Tartakovsky çok pısırıktır. Çizgi filmindeki karakterler birtakım karalama kampanyacıları tarafından laboratuvarları patlatılmak suretiyle öldürülmektedir haberi yok! Hâlbuki telif hakları denen bir şey var!!! Cartoon Network'te yayınlanmıştır. Dizi, genelde Dexter adında dahi bir çocuğun odasındaki kitaplığın arkasında gizli laboratuvarındaki maceralarını konu eder. Düşmanı ve rakibi Mandark adlı çocuktur, ama Dee Dee'ye âşıktır, Dexter zekidir fakat Dee Dee fazla akıllı değildir.



Dexter'ın Laboratuvarı , Genndy Tartakovsky'nin bir balerin çizimi ile esinlenmiştir. Sonra uzun ve ince biçimde çizildi, Genndy kararlaştırdı; yanına çifti olarak birde kısa ve karşıt bloklarda Dexter'ı çizdi. 1991'de, ilk Dexter adlı kısa filmi yaptı. Dexter'ın Laboratuvarı ilk olarak 20 Şubat 1995'te The Cartoon Cartoon Show adlı yerde gösterildi. Mart 1996'da, ilk sezon yapılıp gösterildi. Genndy Tartakovsky yönetmenler ve kurgucular kadrosuna Rumen Petkov, Craig McCracken, Seth MacFarlane, Butch Hartman, Rob Renzetti, Paul Rudish, Mark O'Hare, John McIntyre ve Chris Savino gibi kişileri aldı.

Dexter'ın Laboratuvarı ilk olarak 1998'de bitti, "Last But Not Beast" serinin finali olarak bitiyordu, ama 2000'de yapıma tekrar giriş yapıldı. Yeni bölümleri, ikiden daha fazla sezon ile gösterildi, Genndy Tartakovsky Samuray Jack ve Star Wars: Clone Wars adlı serilerle meşgul olarak çalışmasından beri, orijinal olarak farklı seri yapım takımı oldu. (MacFarlane ve Hartman Time Warner 'ın tamamen sol uç kısmına sahip oldu, ilgi odakları Family Guy ve The Fairly OddParents, sırasıyla...). İkinci Seride yeni karakter ve arkaplan desenleri , sıralı hikaye ve karakter arkaplanları, ve farklı ses efektleri ortaya çıktı (çoğunlukla klasik Hanna-Barbera ses efektleri).

Amerika Birleşik Devletleri Bayrağı Amerika Birleşik Devletleri'nde, Cartoon Network 'un kardeş kanalı, Boomerang 'da akşam 21:30'da gösterilir.



Dexter: akıllı,dahi,çalışkan ama En büyük korkusu anne veya babasının gizli laboratuvarını öğrenmesidir. Adeta bir sinir küpüdür. Kızdığında çevresindekiler onu tanımaz hale gelir. Hâlbuki gerçek Dexter derinliklerdedir ve ancak kızdığında ne halt olduğu ortaya çıkar.

Dee Dee: Dexter'ın kardeşi. Genelde Dexter'ın icatlarına zarar verir. O ne kadar kırıp dökerse, Dexter tekrar tamir eder.

Mandark: Dexter kadar zekidir fakat zekasını kötülüğe kullanmaktadır. Dee Dee'ye âşıktır. Dexter'ı ve laboratuvarı yok etmek için her yolu dener.

Dexter'ın Annesi: Zamanının çoğunu evi temizlemek ve yemek yapmakla geçer. Eldivenlerinden ayrılmaz.

Dexter'ın Babası: Her zaman televizyonun başındadır. Golf oynamayı sever. Bir kez temizlik yaparken Dexter'ın laboratuvarını görmüştü ve geri çıkmıştı. O zaman elektrikli süpergeyleydi, kulaklıkla müzik dinliyordu.

Kuisi: Dee Dee'nin hayali arkadaşıdır. Büyük sevimli bir dinozordur. Karnında kalp vardır ve gözlük, şapka takmıştır. Dexter başta onu sevmese de ona dokununca sıcacık olduğu için sevmiştir.

Lee Lee ve Mee Mee: Dee Dee'nin en iyi arkadaşlarıdır. Lee Lee Asyalıdır ve Mee Mee siyahidir. Birlikte oyun oynarlar ve Pony Puff adlı midilliyi de çok severler.

Sinbad: Dexter ile birlikte oyun oynayan onunla her şeyi paylaşan arkadaşıdır. Ama Dexter bir gün bir labaratuvarı olduğunu onun yanında ağazından kaçırır ve Sinbad bunu kullanarak onu tehdit eder. Çünkü o aslında Mendark'ın ta kendisidir. Fakat kılık değiştirmiştir.

Dikdörtgen T-3000 Bilgisayar: Dexter'ın gizli laboratuvarındadır. Laboratuvarın enerji, güç vs. gibi işlerini yönetir. Dexter'ın sevgilisidir. Elbette ilk ve tek aşkıdır.

Amy Lee: Dexter'e âşık olan Dee Dee'nin arkadaşıdır. Şapşal bir kız olmasına rağmen Dexter'da ona karşı boş değildir... Zaten Dexter onu sevmeyecek de kimi sevecek?

Kod Adı: Afacanlar

Kod Adı: Afacanlar, Amerikan animasyon televizyon dizisidir. Dizi, yüksek teknolojiyle donatılmış bir ağaç evde yaşayan 10 yaşındaki 5 çocuğun yetişkinlere ve ergenlik|ergenlere karşı olan mücadelesini konu alır. Bu çocuklar, küresel bir örgüt olan Afacanlar 'ın V Sektöründe görev yapmaktadır. Operation: I.N.T.E.R.V.I.E.W.S adlı filmiyle Kuzey Amerika'da 21 Ocak 2008 tarihinde sona ermiştir.İlk bölümünün yanında Kenny and the Chimp çizgi filminin bir bölümü verilmiştir. Operation: Z.E.R.O. , Operation: I.N.T.E.R.V.I.E.W.S. , The Grim Adventures of the Kid's Next Door adında üç ayrı uzun metraj TV filmi yapılmıştır.



  • Numara 1 (Nigel Uno):Gerçek adı Nigel Uno.Sektör V'nin lideridir.Tüm afacanların en akıllısıdır.Bu bilgi the grim adventures of KND adlı bölümde belli olmuştur. Keldir.Kel olmasının nedeni keyfine düşkünler ve numara 5 tir.Siyah bir gözlük takar ve onu hiç çıkarmaz.İngilizdir.Annesi "Numara 999" adında afacanlardaki ilk kızdır.Babası ise tüm afacanları kurtaran Numara 0 dır.Sektöründe en iyi arkadaşı numara 5'tir.Hayvan versiyonu morstur.Her çocuğa iyi davranır.Fakat Fany ve Numara362'yle pek iyi anlaşamaz.Lızzıe ile çıkıyordur.Bir görev yapmadan eğlenmek istemez.
  • Numara 2 (Hoagie Pennywhistle Gilligan Jr.):Türkçe versiyonda adı Bilgincandır.Sektörün en şişmanıdır.Pilot şapkası takar.Gruptaki mekanik alanda en dahi kişidir.Numara 5'in ablası Cree'ye aşıktır Birazda numara 5 ten hoşlanır.Sektöründe en iyi arkadaşı numara 4'tür.Hayvan versiyonu su aygırıdır.Gelecekte numara 5 ile evlendiğini görür.
  • Numara 3 (Kuki Sanban):Gerçek adı:Türkçe versiyonda adı tatlıcandır.Biraz saf ve her şeye iyi yönden bakar.Onun için her şey güzeldir.En sevdiği şey renkli maymun adındaki oyuncaklardır.Numara 4'e aşıktır.Ama hiç belli etmez.Dizine kadar inen bir tişörtü ve siyah bir tayt giyer.Dikkatini zor toplasada herkezin gözü ondadır.Japondur.Saban Japoncada 3 demektir. Erkekleri etkileme konusunda cok iyidir.Grupta en iyi arkadaşı numara 4'dur.Hayvan versiyonu Turnadır.
  • Numara 4(Wallabee Beetles):Gerçek adı:Wallabee Beetles fakat türkçe versiyonda adı huysuzcandır.Grubun en sinirli ve kavgacı üyesidir.Yüzmeyi bilemez bilmediği içinde sudan çok korkar.Numara 3'e aşıktır.Ama hiç belli etmesede sonradan anlaşılır.Ve numara 3'ün onu sevdiğini bilmez.Operation:Z.E.R.O.'da numara 3 ü öper.Çok huysuzdur ve sabırsızdır.Çok cesurdur ve sektörün en güçlüsüdür.Avusturalyalıdır saçları sarı fakat saçları genellikle gözlerini kapatır.Saç tipi Beatles grubunun saç tipidir.Sektöründe en iyi arkadaşı numara 2'dir.Hayvan versiyonu Koaladır.
  • Numara 5 (Abigail Lincoln):Gerçek adı:Abigial Lincoln fakat türkçe versiyonda sinsican.Kendini 3. tekil şahıs olarak tarif eder.("Numara 5 bundan nefret eder" gibi) Numara 1 ile aynı akıl kapasitesine sahiptir.Grubun en zekisidir ve iyi dövüşür.Yaptığı planlarla numara 1 e yardımcı olur.En iyi arkadaşı numara 1 dir.Çok sakindir.Kafasındaki kırmızı şapkayıda ablası iyiyken ablasından almıştır onu asla çıkarmaz.Gelecekte numara 2 ile evlendiğini görür.Başkan Lincolnun fotoğrafı 5 dolarlık kağıt para üstünde olduğu için numara 5 tir.Numara 1 gelmeden önce liderdi.Hayvan versiyonu antiloptur.annesi Fransız aksanıyla konuşur Amerikan-Afrikan ve Fransız kökenlidir.

Kötüler ve Yardımcı Karakterler [değiştir]

  • Lizzie Devine: numara 1i kullanır aslında mumara 144 e aşıktır fakat numara 1 in yanında kız olsa kıskançlık kaprislerine girer.
  • Tommy Gligan: Numara 2'nin kardeşidir.Afacanlardan biri olmak ister ama afacanlar bunu kabul etmeyince üşüttürüğe bir makine yapar.Operation: G.R.A.D.U.A.T.E.S. adlı bölümde afacanlardan biri olur. Baba afacanları hayvana çevirir ve Tommy Gligan afacanları kurtarır. Artık yalnız çalışmak ister ve yalnız çalışır.
  • Boys Next Door (Erkek Afacanlar) (BND): Operation: F.U.T.U.R.E. adlı bölümde Numara 4'ün kızlardan oluşan bir örgüte yenilmesi ve yardım çağrısı yapmaması sonucunda kızlar dünyayı ele geçirince 75 yıl sonra kurulan erkeklerden oluşan bir örgüt.
  • Kötü Patron: Şişman bir adamdır. Operation: O.F.F.İ.C.E.' te Kız Çocuklarını Plüto gezegenine göndermek ister.
  • Keyfine Düşkün Çocuklar: Sektör V'nin en büyük rakibi. 5 kardeşten oluşur ve hep aynı anda aynı sözleri söylerler. Babalarının yetişkin dünyasını ele geçirmesindeki engel olan Sektör V'yü yok etmeye çalışırlar.Numara 1 ile kuzenlerdir.
  • Ergenler/Yetişkinler: Çocuklardan nefret ederler.Onları keyfine düşkün çocuklar yaratmıştır.Sektör V'nin işini hep bozarlar.Afacanlardan nefret ederler.Afacanlarda onları yok etmek için çalışırlar.
  • Şeker Sakal: Şeker düşkünü bir korsandır. Şeker yemekten dişleri çürümüştür. Yerini Numara 5'e vermeyi teklif eder ancak numara 5 kabul etmez.
  • Hıttırık: Dişçilik okulundan kovulduktan sonra, insanların zorla dişlerine bakım yapan biridir.
  • Üşüttürük: Grip mikrobunu tüm dünyaya yaymak isteyen bir karakterdir. En çok korktuğu şey tavuk çorbasıdır.
  • Tuvaletör: Tuvalet kâğıtlarını silah olarak kullanan Afacanlar'ın düşmalarından biridir ve diğer yetişkinler ondan nefret eder.Çok beceriksizdir.
  • Besle Teyze: Yemeklerden canavar yapar ve Afacanları sürekli şişirmek ister.
  • Baba: Çok serttir. Afacanları yok etmeye herkesten yakın. Sinirlenince ateş saçar.
  • büyük baba:çok kötüdür yıllar önce çocukları fabrikalarda çalıştırırdı.numara 0(mumara 1'in babası)onu bir makine sayesinde iyi yapmıştır operation:Z.E.R.O.'da baba onu yeniden kötü yapmıştır.
  • Genki Sanban: Numara 3'ün annesi. Çok sinsidir. Aslında renkli maymunları sever ama belli etmez.Adı japonca'da çalışkan anlamına gelir.
  • Kani Sanban: Numara 3'ün babası. Çok çabuk sinirlenir ama aslında çok duygusaldır.Adı Japonca'da aksi anlamına gelir.
  • Mushi Sanban: Numara 3'ün kardeşi. Renkli maymunları o da ablası kadar çok sever.Bir bölümde kıskançlığından renkli maymuna çatal batırmıştı.
  • Kral Cendy: Numara 3'e aşıktır.Bu yüzden numara 4 onu hiç sevmemektedir. Sektör V'nin düşmanı. Operation: K.A.S.T.L.E.' da Mushi ile tanışır ve ona aşık olur.
  • Hamstırlar: Afacanlara enerji üretirler ve onlara zor durumda yardım ederler.Numara 4'e hep şaka yaparlar.Numara 4 ile anlaşamazlar.Numara 4 onlara hep dişlek kemirgenler diye hitap eder. Operation: G.H.O.S.T. ta numara 4 e onun soda larını fışkırtıp duruyorlardı.
  • Lasso Lass: Yaşlı, Cowboy, çılgın kadın. Kendini çocuk gibi hisseder.
  • Betty Gillian: Numara 2'nin annesi. Tipik bir ev kadını gibi görünse de Sanban ailesinin şirketinin sekreteri.
  • Mr. Beetles: Numara 4'ün babası. Kötü patron'un fabrikasında çalışır. Çok şaşkındır.
  • Cree Lincoln: Numara 5' in ablasıdır. Afacanlarda iken Numara 11' di. Numara 5' e iyi birisiyken şapkasını vermişti. Aynı zamanda Numara 5'in ergenlere katılmasını ister.
  • Chad Dickson(Numara 274): Afacanların en iyi üyesidir. Ama Operation E.N.D.' de ergenlere geçmiştir. İki yüzlüdür.
  • Başkan Jimmy Nixon McGarfield: 4. sınıfların başkanıdır. Lizzie' ye aşıktır. Bir bölümde korkak iken Operation: S.N.O.W.İ.N.G.' te Sektör V' yi yok etmeye çalışır.
  • Büyük Abi: İnanılmaz derecede büyüktür. Ama dayanıklı değildir.
  • Chester: Çocukları hipnotize edip, onları çalıştırır.
  • Kont Popoya Şaplak: Çocukların en korkulu rüyası. Kurallara uymayan çocukların popolarına şaplak atar. Eğer şaplağı eldiveni olmadan atarsa şaplak yiyen çocuklar da vampir olur. Ancak vampir çocuklar da Kont'a şaplak atarsa eski hallerine geri dönebilirler. Afacanlar ondan çok korkar.
  • Çılgın Yaşlı Kedi Teyze: Kedileri yönetir. Evi kedi doludur.
  • Ernie: Çocukların babalarını hipnoz ederek çılgın boğalara dönüştürür. Operation: M.A.T.A.D.O.R.' da görülmüştür.
  • Madam Margaret: Erkek çocukları kıza dönüştürür. Çok kötüdür. 75 yıl sonra Numara 4 sayesinde kızlar ve erkekler Afacanları kurunca yok olmuştur. Operation: F.U.T.U.R.E.' te görülmüştür.
  • Fizz: Çocukları şişelere tıkar ve Soda Kontrol Biriminin yöneticisidir. Herkes onun kendisini dinlemek ister.
  • John Wink Bey ve Timothy Fibb Bey : Afacanların en azılı düşmanı. Dev gibi robotlar yaparlar. Afacanları yok etmeyi çok ister.
  • Robin Food ve Aç Adamlar: Çocukların yemeklerini alıp, yaşlılara verir. Ama yaşlılar için bu yemekler hiç iyi değildir.
  • Henrietta von Marzipan: En lezzetli şekerleri toplar. Numara 5'le eskiden çok yakın arkadaşlardı. Operation: R.A.B.B.İ.T.' te tavşanları çikolata' ya dönüştürür .Fakat çikolata volkanına düşer. Sonra Numara 5'in ailesini ve Sektör V' yi çikolataya dönüştürür. Ama sonra Numara 5, onu bir uzay gemisiyle Güneş'e doğru götürür. Henrietta von Marzipan erir. Bilim adamları onu çocuk haline getirir ve Afacanların hapisanesine atar.Operation:C.A.R.A.M.E.L.'de bir kıza dönüşür.
  • Ramon-4: Çocukların renkli maymunlarının kaçırır. Çünkü oyuncak firması hiçbir çocuğa oyuncağı beğendirememiş ve onu Satürn'e göndermişler. Sonra o da onları Satürn'e çekmiş. Ama orada atmosfere dayanamayıp robot iskeleti çıkar. Numara 3 onu yine de çok sever ve RAamon-4 iyi olur.
  • Numara 30c: Bir casustur.Bir bölümde afacanları bir tuzağa doğru kandırarak sürüklemiştir.Ama numara 4 onu engellemiştir.Oda numara 3'den hoşlandığı için numara 4 onu hiç sevmez.
  • Maurice(Numara 9): Operation: M.A.U.R.I.C.E. bölümünde çıkmıştır.Uzun zaman önce tavuk çiçeği adında bir hastalık vardır.Bu saldırıyı ergenler Numara 9'un evinde başlatmıştır. Numara 9,ergenlerin arasına karışabilmek için ay üssünde hafızasını sildirir. Aslında sildirmez. Afacanların aslında ajanlardan oluşan gizli sektördedir. Gizli sektör, ergenlerin arasına karışıp ya da yetişkinlerin arasından bilgi toplarlar.Numara 5'e aşıktır.
  • Funy (Numara 86):Zeki görünür ama biraz saftır.Numara 3'ten bile daha çok renkli maymunları sever.Aslında numara 4'ten hoşlanır ama hep onunla kavga eder.Hayvan versiyonu maymundur.
  • Numara 362:Numara 1'den nefret eder ama iyidir.Grubun 3. en akıllısıdır.bir bölümde ben daha iyiyim diye kavga etmiştir.Operation: Z.E.R.O.'da numara 1'den hoşlanır.
  • Numara 13:Çok salaktır Numara 1'in lider olmasından şikayetçidir.En sakar ve en kötü afacandır.(13 uğursuzdur)
  • Numara 363:Gerçek adı:Harvey McKenzie.Sektör Wnin lideridir ve numara 362nin kardeşidir.Çok bencildir.
  • Numara 10:Numara 1 in kuzenidir.KND gece haberlerini sunar.Sectör L nin lideridir.Aynı zamanda afacanların en güzel üyesidir.Numbuh_10.jpg
  • Numara 8a ve 8b:Eski sektör V nin ikiz üyeleridir.Tavuk çiçeği hastalığına yakalanmış ilk çocuklardır.Operation: M.A.U.R.I.C.E.'de görülmüştür.
    • Chad(Numara 274):Önceden afacanlardaydı iki yüzlüdür afacanlardayken en iyi üye idi.O bir iyi kalpli ergendir. Ama çocuk gibi görünüyor.En nefret ettiği şey annesi ve babasıdır.Operation G.R.A.U.D.A.T.E.S adlı bölümde herkesle ergen gibi konuştu.Dedi ki:ben bir şey yapmadım böyle sümüklü bir buruna nasıl dokunur:dedi.Operation C.H.A.D adlı bölümde annesi ve babası AFACANLARI dondurdu.Annesi ve babasını öldürmek için Numara 274 telefonuyla derneklerinden ayrıldıklarını söyledi.



Kod Adı: Afacanlar Dizisinin Logosu
Diğer adı Codename: Kid's Next Door
Tür Animasyon
Aksiyon
Yaratıcı Tom Warburton (Bay Warburton Olarak)
Dublaj Ben Diskin
Lauren Tom
Dee Bradley Baker
Cree Summer
Tom Kenny
Grey DeLisle
Tara Strong
Jeff Bennett
Maurice LaMarche
Jennifer Hale
Slogan Either You're in, Or You're Old.(Ya Bize Katılırsın,Ya Da Yaşlanırsın)
Ülke Amerika Birleşik Devletleri Bayrağı Amerika Birleşik Devletleri
Dil İngilizce
Sezon sayısı 6
Bölüm sayısı 81 (Bölüm listesi)
Prodüksiyon
Gösterim süresi 22 dk.
Yayın bilgileri
Kanal Cartoon Network
İlk gösterim 06.12.02
Yayın tarihi 06.12.02 – 21.01.08

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Ben10

Ben 10 Amerikan animasyon televizyon dizisidir. "Man of Action" (Duncan Rouleau , Joe Casey , Joe Kelly , Steven T. Seagle grubu) tarafından yaratılmış ve yapımcısı Cartoon Network Stüdyolarıdır. İlk bölümü 27 Aralık 2005'te gösterilmiştir, Cartoon Network'un cumartesi sabahı çizgi filmleri arasında gösterilmiştir. İkinci bölümünden itibaren özel olarak Cartoon Network'te 13 Ocak 2006 tarihinden sonra her Cuma gösterildi. Son bölümü 15 Nisan 2008'de gösterildi. Dizinin şarkısını Andy Sturmer yazdı ve Moxy şarkıyı seslendirdi. Nisan 2008'de, Ben 10in sonraki filmi Ben 10 Alien Force yayınlandı. Ben 10in 5 yıl sonraki halini konu alır.

Konu

Ben Tennyson, kuzeni Gwen ve büyük babaları Max, yaz tatili başladığı sırada kamp gezisine giderler, Ben Gwen'le kavga ettikten sonra ormana doğru gider, kimseden uzak yanlız kaldığı için sevinmiştir ve yerde uzaylı kabuklu bir şey görür. Bulduğu gizemli maddeyi inceler, maddeye bakmayı sevmeye başlamıştır, Omnitrix adlı madde içerde saklıdır. Madde atağa geçerek daima kalacak şekilde bileğine bağlanır ve ona farklı uzaylı yaşam-formu dönüştürme yeteneği verir, onlara her birinin kendine ait eşşiz gücü vardır, bunlar DC'nin komik kahramanlarına epeyce benzer.Daha sonraları bu 10 kahraman dışında başka yaratıkların DNA'larıyla yeni uzaylılar çıkar. Buna karşın Ben yeni düzenli yetenekleri ile diğerlerine yardım etme sorumluluğunu anlar
İlk sezonda, bir noktada konusu kötü adam Vilgax kötü uzaylı savaş efendisi olup Omnitrix'le galaxy'i fethetmiştir.Vilgax Ben ile savaştığında en sonunda onu yakalamıştır ve işaret parmağını kırmızı renge dönüştürerek ben pulkanat iken ommıtrix armasına dokunup onu ben haline getirmiştir. Vilgax Sezon başladığında yaralanmış, Omnitrix'i bulup iyileşene kadar çeşitli birçok robot göndermiştir. Sonra o en azından iyileşti, kendisi yeniden almak için kalkıştı, sadece Ben, Gwen ve Max onu durdurdu. Ayrıca, sezonun başından sonuna kadar Max uzaylılar hakkında diğerlerinden daha iyi biliyordu, o sonuçları açığa vurdu ve Vilgax önceden onunla kavga etmişti. Daha fazla bazı kurnaz işlerde Ben'in gücü "büyür" ve Omnitrix'i sorumluca bilgili olarak kullanır, dikkate değer vurguyla kullandığı bölümde "Kevin 11"le birleşmişti.
İkinci sezon çoğunlukla ilerkilerde "Kötü adamın haftası" olarak düzenlendi. Bir kaç bölümün konusunun merkezi Kevin'dı, süper-güçlü 11 yaşında olup farklı enerjileri gücüyle içine çeker, Ben ilk sezonda onunla tanışmıştır. İlk tanıştığı sırada Omnitrix'in kabiliyetini dikkatsizce içine çekip bırakmıştı, Kevin karşıt olmaya çalışmıştı Ben'le. Kevin sonunda Ben'in orjinal on formundan çirkin amalgam (karışımsı) biçim oldu ve Ben'i suçladı. Vilgax finalde yine geri döndü, başlangıçta başaramadı Kevin'la takım olmayı umup başardı. Tekrar, başarısız oldu ve bu kez her ikiside ve Kevin değişik boyutta tuzak kurdu, Geçersiz Oldu. Bu sezonun başka bir olay sırasında Gölge Hayalet yok edildi, Ben'in orjinal 10 formundan biri oldu. Omnitrix'ten kaçmıştı, planlarıyla Ben'e sahip olmak istedi ve Omnitrix'i kendi mirası gibi kullanıp fethetmek istiyordu. Her nasılsa, yenildi ve Ben tarafından yok edildi.
Üçüncü sezonun hikayesinin çizimi henüz karacaydı. Birkaç bölümünün konusu çevredeki uzaylılarla korkunç canavarları Omnitrix aygıtının telepatiksel dokunuşla kazanmasıydı. Mor-boyanmış ışıklandırmayla, nedeniyle Doktor Vicktor'ın Frankenstein-esque alien uzaylısını yaratması, onlar müjedyle ortaya çıktı. Vicktor, geri döndü, Gölge Hayalet'le sadık oldu, sonra üçüncü sezonda canlandırdı. Planı Korodyum ışığı projesiyle özel istasyonda çarpazlama ve New Mexico'daki (Meksika) vericiyle dünyayı kullanıp dünyayı karanlıklaştırmak, böylece o izin verilen tam güçle ve kuralla gezegeni yok edecekti. Kalkıştı, her nasılsa, Ben engelledi; o güneşin korunmazlık emrini bitirdi ama Omnitrix'in DNA'sını ele geçiremedi.
Dördüncü sezon yaz tatili bittiğinde Ben'in son macerası eski haline döndü. Bir kaç bölümün konusu çevrede lider herzaman şovalyelerin organizasyonu, her zaman kral ve kendi Tennyson ile verilen fikirler bitip eski haline döndü. Ben'in birkaç düşmanı grup üyeleği için bir araya toplanıp çalışırlar, Tennysonların her iki savaşıda ve dağdaki hızlı temel tesisatçılıkla güç çalmalarıda "Negatif 10" oldu. Ben sonunda her zamanki krallığı kaybetmiş, dağdaki hızlı oluşum yüzü yok olmuştur, herşeye rağmen hologramla yüzlerin yeniden canlandırma anlamına gelir. Ben 10:Secret of the Omnitrix onun sonraki kısaca noktasıdır.
Serinin final bölümü yaz tatili bittikten sonra Ben'in normal hayatına dönüşü mümkün olarak kabullenerek gösterilmiştir ve onun babasının gizli güçleri ve millet generalliği bitip geri dönmüştür, sonra final doruğuna ulaştığında Vilgax ile savaşmıştır. Ben 10: Race Against Time (Ben 10: Zamana Karşı Yarış) adlı filmde kişilerin portreleri durumuna göre benzemiştir, film ve sırrın kalma güvenliği için orjinal karakterlerin Ben'in yaptığı kavgalardan farklı olarak yaratılmıştır.

Ana Karaterler
Ben Tennyson:Tam adı:Benjamin Tennyson.Omnitrix'i bileğinde taşıyan kişidir.Dizinin ana karakteridir.Huysuz sabırsız yaramaz ama zımba gibi 10 yaşında bir çocuktur.Omnitrix'i bulunca hayatı değişmiştir.Bir kahraman olmuştur.
Gwen Tennyson:Ben'in kuzenidir.Herşeyin en iyisini ister.Kendini Ben'den büyük bilir.O daima büyük hayaller peşindedir.Ben'in herşeyini karıştırır,ve hiçbirşeyi Ben ile paylaşmaz.Ben ile hiç anlaşamaz.
Max/Büyükbaba Tennyson:Ben ve Gwen'in büyükbabasıdır.Onları doğru yola götürür ve onlara tavsiyelerde bulunur.Ben ile Gwen'e sahip çıkar.Ve babalık yapar.Ben ile Gwen'in çoğu kez hayatını kurtarmıştır.
Vilgax: Omnitrix'i ele geçirmeye çalışır hatta dünyayı.Çok tehlikeli bir uzaylıdır.

Ben 10 Omnitrix Uzaylıları
Yaban Köpek: Gözleri yoktur tehlikeleri sezer bu köpek bu şekilde tanınır.Ayrıca Ben'in dönüştüğü ilk yavru uzaylıdır.Koklayarak yönünü bulur.
Dörtkol:Dört tane güçlü kolu vardır.Kollarını güçlü bir biçimde yere vurarak şiddetli sesler çıkartabilir.Acı hissetmez.Çok yavaştır.
Gri Madde:En küçük ve en akıllı uzaylıdır.Bir robotun ya da makinenin içine girip bozabilir ya da tamir edebilir.İyi dövüşemez.
Şimşek Hız:En hızlı koşan ve en hızlı düşünen uzaylıdır.Saatte 350 mph yol alabilir.Hızlı gittiğinde yolu iyi görebilmesi için maske takar.Mavi görür.
Güncelleme:Bir elektronik aleti kontrol edip onu düşmanına karşı kullanabilir.Sıvı gibi akışkandır.Elektro ataklara dayanamaz
Elmas Kafa: Kurşun,mermi vb.şeyler işlemez.Ellerini kılıç kadar keskin yapabilir.Gelen bir lazeri duşmanına yansıtabilir.Elmas fırlatır.Yere attığı elmaslarla kayar ve birkaç saniyelik havaya zıplayabilir.Yüksek ses titreşimlerinde patlar ama tekrar aynı kahramana dönüşür.
Ateş Topu:Ateşi kontrol edebilir.Ateşi ellerinden çıkartabilir.Ateş topları atabilir.Ateşten sörf yapıp uçabilir.Mermi gibi şeyleri eritebilir.Yüksek hıza ihtiyacı olduğu zaman ellerinin üzerinden uçar.Hasta olduğu zaman hastalığı ateşini dondurabilr.
Yüzençene:Çok geniş ve güçlü bir çene yapısına sahiptir.Suda 1 saat kalabilir.Karada balık kesesine topladığı suyla durabilir.Elleri perdelidir.Keskin pençeleri vardır.Ağzı ardına kadar açılır.Makineyi bir kapsa sadece ağızıyla paramparça edebilir.Susuz solunum yapamaz.
Pul Kanat:Uçar.Sümüğümsü bir madde fırlatır.Çok pis kokar.4 gözü vardır.Bir sineğe ya da uçan bir böceğe benzetilir.
Gölge Hayalet:Duvarların içinden geçip görünmez olabilir.Düşmanlarını korkutabilir.Karnından Korkunç yılan gibi uzantılar çıkartır.Ben bunu bazen Gwen'i korkutmak ve şaklabanlık yapmak için kullanır.bu uzaylıyla herşey yapabilir
Yıldırım topu:Sumo güreşçileri gibi şişmandır.Gülle gibi olur ve yuvarlanır.Gülleyken göremez hisseder.Bu şekilde görür.Biraz aptalca davranabilir.Zayıf yönü ise gülle olmadığı zaman yavaş ve hantal.
Vahşi Asma:Lastik gibi uzayabilir.Bitkilerle konuşup bitki gibi kamuflaj olabilir.Ağaçlara benzetilir.Ancak keskin aletler ile canı yanar.Zayıf yönü ise günışığı göremezse solabilir.
Kurt Ben:Köpek ağızlı bir kurttur.Ağzı 4'e bölünebilir.Uluması ısırmasından kötüdür.Yüksek gerilimli kurt uluması yapabilir.Ben bu kurtu dağ tırmanışlarında kullanır.
Mumya Ben:Vahşi asma gibi uzayabilir.Vicktor onu korodyum denilen bir minerali toplaması için göndermiştir.Mumya benin saatine dokununca omnitrix mumya'nın dna'sını almıştır .
Benvicktor:Elektriği kontrol eder.Elektriği düşmanına fırlatır.Elektronik aletleri kendine bağlayarak daha fazla elektrik üretip,fırlatabilir.
YalaYut:1 dili var ama çok güçlü bir dil ve 4 midesi vardır.Yaladığı şeyi yutar ve düşmanına tükürür.Eğer tükürürse düşmanı eritir.Zayıf yönü ise insan yiyeceklerini sindiremez.
Ditto: Kendini istediği kadar klonlayabilir.Zayıf yönü ise fazla dayanıklı olamadığından üçkağıtçılığa yatkındır.
Articguanna:Ağzından buz çıkarır.Buztopu fırlatır.Sadece Ben 10,000 bölümünde görülmüştür.
GözOğlan:1000 tane gözü vardır.Gözlerinden enerji fırlatır.Sadece Ben 10 vs.Negative 10 adlı bölümde görülmüştür.Zayıf yönü ise kafasında hiç göz yoktur.
Büyük Yön:En büyük ve en güçlü uzaylıdır.Boyu 100,000 feet'i aşar.Ben bunu arada düşmanlarının gözünü korkutmak için kullanır.Sadece Secret of the omnitrix adlı bölümde görülmüştür.

Kötü Uzaylılar
Vilgax:Evrenin en güçlü uzaylılarından biridir.Ben Tennyson'ı hiç sevmez.Çok güçlüdür.Genellikle uzayda dolaşmak istesede omnitrix isteği onu hep bu fikirden caydırmıştır.Büyükbaba Max ile karşılaşmış ve dövüşmüştür.Max'den nefret eder.Max Vilgax'ı Ben'den uzak tutmak istemiştir.
Kevin 11:Kevin Ben gibi ancak 11 yaşındaki bir çocuktur.Ben ile hiç anlaşamaz.Bir kere omnitrix için kavga ettiklerinde omnitrix'in güçlerini emmiştir.Artık oda Ben gibi 10 uzaylıya dönüşebiliyordur.Üstelik zamansız.Ama bu özellikleri çok kullanınca omnitrix'in güçleri biribirine karışmıştır.Ve artık Kevin 10 uzaylının güçlerini kendinde değişik bir uzaylı formunda taşıyordur.
Göl Canavarı:Aslında bu yaratık kötü değildir.Sadece yumurtalarını korumaya çalışıyordur.Ben göl canavarını yumurtalarını çalan kişileri tam ısıracakken Yüzençene olarak engellemiştir.Ve yumurtalarını çalan insanları polise teslim etmiştir.
Zombozo:İnsanların ruhlarını emerek yaşayan bir Vampir Soytarı/Palyaço'dur.İnsanları güldürerek onların ruhunu hapseder.Yaptığı alet sayesinde insanların ruhlarını alıp hapseder.Bu aletin adı Psiko Palyaço'dur.Sadece Last Laugh bölümünde görülmüştür.
Kötü Gölge Hayalet:Gölge Hayalet'in 2.versiyonudur.Daha güçlü,daha korkunç daha patron tiplidir.Karnında yılan gibi uzantılar vardır.Saklayamaz.Ben bir bölümünde onu güneş ışığında yakmıştı.Ama Vicktor onu tekrar canlandırmıştır.Mumya,(Mumya Ben)Kurtadam(Kurt Ben)Vicktor'un adamlarıdır.Ben ile savaştığında omnitrix yine dna'sını emmiştir.Ben yinede Eski gölge hayaleti bazı operasyonlarda kullanır.Korkutmak isteyince 2.gölge hayalet'i kullanır.
Parmak Kafa:Zombozo'nun adamlarından biridir.3 kişi halinde dolaşırlar.Grubun en güçlü ve dayanıklı kötüsüdür.
Uzun Peruk:3lü çete'nin bir üyesidir.Parmak kafa gibi güçlü saçlara(Peruğa)sahiptir.Onları kontrol edip,bir şeyi yerinden sökebilir.
Asit Nefes:3lü çetenin 3.üyesidir.Bu üçlü üyelerin hepsi Zombozo'nun adamıdır.Asit nefesin gücü adından da anlaşılacağı gibi asit nefesi vardır.Nefesi asitlidir.Onun asit'i birşeyi eritebilir.Tükürürse dahada kötü olur.Çok kötü kokar.(pul kanat gibi)Kokuyu arkadaşları duymaması için özel bir maske takar.

Cartoon Network

Cartoon Network (Türkiye)


Açılış
28 Ocak 2008 Pazar
Sahibi
Doğan Holding
Slogan
Benim Kanalım
Ülke
Türkiye , Kuzey Kıbrıs
Dil
Türkçe , İngilizce
Kardeş kanallar
Boomerang, Cartoon Network Toonami, Jetstream, Adult Swim
Website
Cartoon Network
İzlenebilirlik
Uydu
D-Smart
50. Kanal
Digitürk
69. Kanal
Cartoon Network, CBS Europe tarafından Turner Entertainment Broadcasting System kullanılarak 1992'de yayına sokulmuş uluslararası bir
çizgi film kanalıdır.
Tüm dünyada her biri birbirinden farklı 25 kanalı bulunan Cartoon Network, bugün 160 ülkede yaklaşık 200 milyon evde, 21 dile tercüme edilerek yayın yapmaktadır. Cartoon Network, dünyanın en büyük medya şirketlerinden
Time Warner grubunun bir kuruluşu olan Turner Broadcasting System tarafından 1 Ekim 1992’de çocuklar için kurulmuştur. Türkiye'de D-Smart, Digiturk ve Turksat 2A'dan yayın yapmaktadır. Kanal, genellikle 7-18 yaş aralığında kişilere hitâp eden programlar yayınlamaktadır.
Son 5 senede Cartoon Network özgün çizgi filmleri ile 20 kere prime-time
Emmy Ödülleri'ne aday gösterilmiş,Ben 10, Dexter’ın Laboratuvarı, Johnny Bravo, Powerpuff Kızlar, Samuray Jack ile ödüllere layık görülmüştür.

Uydu Parametreleri
Uydu : Türksat 2A
Frekans : 11.862
Polarizasyon : Yatay (Horizontal)
Sembol Oranı : 27.500
FEC : 5/6
Digitürk : 69.kanal
D-Smart : 50.kanal

Çizgi Filmler
Arkadaşım Maymun
Ben10
Casper
Cramp İkizler
Daffy Duck
Dexter'ın Laboratuvarı
Foster'ın Hayali Dostlar Mekanı
Johnny Bravo
Juniper Lee'nin Maceraları
Kamp Lazlo
Kod Adı: Afacanlar
Megas XLR
Mike Lu & Og
Powerpuff Girls
Samuray Jack
Scooby-Doo
Scooby-Doo, Where Are You!
Sincap Çocuk
Skunk Fu
Star Wars The Clone Wars
Tom ve Jerry