13 Haziran 2009 Cumartesi

Juniper Lee'nin Maceraları

Juniper Lee'nin Maceraları kısaca Juniper Lee Judd Winick tarafından Cartoon Network Stüdyoları 'nda yaratılan Amerikan animasyon televizyon dizisidir. Dizi ilk defa 30 Mayıs 2005'te gösterime girmiştir.


Orkide Körfezi adlı şehirde genç yaşlarda olan Juniper Lee adlı bir kız yaşar. Yer San Francisco, California 'da bir evde geçer, şehir sihirli faaliyetlerin merkezi olan ve farklı farklı, hem iyi hem kötü olan şeytanlarla ve cinlerle doludur. Sihir ve insan dünyası arasında onları ayıran bir engelleyen insan vardır, yalnızca önleyen insanlar yani sihirli akrabalar, yaratıkların akrabalarını görür. Juniper geçen zamanda daha yeni Te Xuan Ze (Ti Şuan Zi) olmuştur, ona verilen bu sorumluluğu devam ettirmek için insan ve sihir dünyası arasında dengeyi sağlar. Tamamlanmamış görevinde, o büyüleri arttıran kişidir, o diğer insanlardan hızlı ve güçlüdür. O çeşitli büyüler kullanması ona yardımcı olur. Onun sürdüğü yaşam , bütün okul ödevleriyle ve sosyal hayatı sıkça karmaşa içindedir ama o herşeyi olayın akışına göre saklar ve idare eder. O kamp ateşi gibi iyi görür ve duyar, o sıkça eğlenceli şeyler yapar ve nadiren ciddi görünür.


Juniper Lee, dışarıdan bakıldığında 11 yaşında tipik bir kızdır.Adı kısaca June'dir Arkadaşlarıyla eğlenir, kardeşleriyle uğraşır ve ev ödevleri yüzünden endişelenir. Ama kader June’a azıcık farklı bir el dağıtmıştır. Kuşaklardır, ailesinin bir üyesi her tarafta saklanmakta olan kötülük ve karmaşa ile savaşması için gizli bir sorumluluğa sahip olarak doğar.

11 yaşında Çin asıllı bir Amerikalıdır.Bir ağabeyi bir erkek kardeşi ve birde Monroe adında köpeği vardır.Büyükannesinin görevini devralmıştır.O,Te Xuan Ze'dir.Rock müzikten,kaykay kaymaktan ve 5. dınıftaki Marcus tan hoşlanır.Canavarları görebilir,onları duyup onlarla konuşabilir.Zaten görevi;Orkide Şehri'ni canavar saldırılarından korumaktır.


Ray Ray Lee [değiştir]

June'un erkek kardeşidir.8 yaşındadır ve tıpkı Te Xuan Ze gibi olmak ister.En sevdiği şeyler; canavarların nasıl dövüldüğünü izlemek,şakalar yapmak,June'un eşyalarını kurcalamak ve cumartesi sabahı saat 9 çizgi filmlerini izlemek. Ama asıl tuaf olan ise Ray Ray Monroe 'yu duyup onunla konuşuyor ve canavarları görüp duyabiliyor olması. Bateri çalar ama çoğunlukla çaldıkları müziğin adını bile bilmez.

Ray Ray Lee, June'un kardeşi çok haylaz ve enerjisi hiç tükenmeyen Ray Ray Lee ablasına Ti Şuan Zi lik geldiği zaman daha yaramazdı. Büyükannesini ziyarete geldiklerinde her zaman Mooro'yu kovalardı. Ablasına ilk Ti Şuan Zi görevi verildiğinde Canavarlar ona Ti Şuan Zi'liğini almak için köprü sihri yapmışlardır.

June sihir sayesınde Ray Ray Lee anlam veremediği bir durumda havada asılı kalmıştır. Bunu gören Ray Ray Lee ablasına doğru zıplayarak June dan Ti Şuan Zi güçlerinin elinden alınmasına engel olmuştur. Çünkü büyü Ray Ray Lee ye isabet etmiştir. İsabet eden büyü sayesinde Ray Ray Lee de artık sihirli canavarları görebilmektedir.

Monroe [değiştir]

Lee ailesinin köpeğidir ve yaklaşık 100 küsür yaşındadır.Jun'un canavar ve sihir danışmanıdır.Bilgili bir köpektir.Et yemeklerine asla karşı çıkamaz.Konuşabilir,canavarları görebilir.Lee ailesinin tarihini de bilmektedir.Ama genelde Ray Ray onu şakaları için kullanır

Dennis Lee [değiştir]

Dennis Jun'un ağabeyidir ve 13 yaşındadır.Canavarlara ve büyüye tutkusu vardır.Fantastik şeylere bayılır.Ve kendini "Büyücü Bandar" olarak görür.Hayalgücü (biraz fazla) geniştir.Bas çalar.Dalga geçmeyi sever.Jun'un odasına girmesini sevmez ama kendisi Jun'un odasına girer. Video oyunlarını çok iyi oynar, çizgiromanlar okur,rock müzik dinler.Hava atmayı da sever.Ve genelde arkadaşlarıyla "gizli" karargah toplantıarı yapar...


Jody Irwin [değiştir]

11 yaşındadır ve Jun'un en iyi 3 arkadaşından biridir.Hanım hanımcık bir kızdır.Herşeye pozitif bakar ve şarkı söylemeyi sever.


Ophelia Ramírez [değiştir]

11 yaşındadır.Jun'un 3 en iyi arkadaşından biridir.Yönetmenlik yeteneği vardır.Herşeye negatif bakar.Metal tutkunudur.Roger Radcliffe ondan hoşlanır.Sabrı çok azdır.Çoğu şeyden nefret eder.

Roger Radcliffe [değiştir]

Ophelia dan hoşlanır.11 yaşındadır.O da Ray Ray gibi şakayı sever.Jun'un en iyi 3 arkadaşından biridir.Kızlarla takılmayı sever.Havalı gibi görünmeye çalışır ama hiç bir zaman havalı olamamıştır.Çılgın biridir.

Marcus Conner [değiştir]

Jun'un hoşlandığı çocuktur.11 yaşındadır.Kütüphaneye gitmeyi ve araştırma yapmayı sever.Çalışkan bir öğrencidir.

Michael ve Barbara Lee [değiştir]

June ,Dennis ve Ray Ray'in baba ve annesi olurlar.Michael aynı zamanda Jasmine nin oğludur. Barbara, Micheal'ın karısıdır.

Ms. Gomez [değiştir]

Jun'un sınıf öğretmenidir.Disiplinli bir öğretmedir.

William [değiştir]

Monroe'nin babasıdır.200 küsür yaşındadır ve çok savaşa katılmıştır.Güce önem verir ve genelde bilgileri bir hiç sayar.Ray Ray 'e "Çılgın Jim" der.

Boomfist [değiştir]

Ray Ray'in süper kahramanıdır. Onun herzaman tüm bölümlerine bakmıştır ve tüm çizgi romanlarını okumuştur ve hala da devam eder. Yanlışlıkla June bir canavarla savaşırken çizgi romanın içinden düşmanı Yanlışlık çıkmıştır. Ray Ray'de bu durumu kurtararak o kahramanın yanına tekrar gidip Boompist'i çıkarmıştır. Boompist'in en ilginç özelliğiyse süt onun zayıf noktasıdır.

Yanlışlık [değiştir]

June Hurdalıkta bir canavarla dövüşürken, orda Ray Ray'de çizgi roman okuyordur ve canavarın June saldırmasıyla yanlışlıklka Ray Ray'e gelmiştir. O yüzden çizgi romandan da Yanlışlık çıkmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder